Atraktiv.ro - Atractiv pentru tine, promotiile lunii martie
Utilizator neautentificat   | Acces cont   |    vezi coşul (gol)
CAUTA

Categorii produse

PRODUCATORI
Homemade food pregatirea cinei

Homemade food pregatirea cinei

 

Femeia din ziua de azi este din ce in ce mai ocupata.Lungi ore petrecute la slujba, destule ore pierdute in trafic, copii dusi sau luati de la scoala sau de la alte activitati, cumparaturi si lista este, stiu, mult mai lunga.

Din lipsa timpului multe dintre noi prefera sa cumpere mancare semipreparata sa o arunce in microunde si gata…in 5 minute este gata cina.Dar calea cea mai scurta nu este niciodata cea mai buna.

Cu totii ne dorim sa fim sanatosi noi si mai ales copiii nostri, sa imbatranim frumos si demn si sa fim un exemplu pozitiv pentru urmasii nostri.

De aceea va recomand o mancare facuta in casa.Veti stii intotdeauna ce ingrediente contine , cat de bine sunt spalate, curatate si veti modifica reteta dupa gustul familiei dumneavoastra.

In plus o cina pregatita in casa va strage intreaga familie in bucatarie si mai apoi in jurul mesei.Este un bun prilej de a comunica si de a manca sanatos.

 

Va voi oferi cateva retete simple pentru o cina preparata rapid.

 

 

 

Piept de pui in sos curry


 Ingrediente

1 piept pui
1 ceapa
4 catei usturoi
2 lingurite curry
250 ml lapte cocos
200 ml supa pui
1 limetta
2 linguri sos soia
1 lingura zahar brun


 

Mod de preparare

Taiem pieptul de pui cuburi si il prajum usor in cateva linguri de ulei. Il dam deoparte.

Calim ceapa taiata fideluta si usturoiul taiat felii. Cand s-au inmuiat  adaugam praful curry si il prajim putin cu atentie sa nu il ardem fiindca isi va schimba gustul devenind amar.

Adaugam supa de pui, laptele de cocos si  sosul de soia. Punem si bucatile de pui.Adaugam si zeama de limetta si zaharul.

Acoperim cu un capac si lasam pe foc aproximativ 15-20 minute, pana se transorma intr-un sos foarte cremos.Merge foarte bine cu orez simplu.

 

 

Paste cu ciuperci si sos alb



Ingrediente:

200 gr pene

200 gr ghebe

100ml smantana

50 gr branza camembert
75 gr branza cu mucegai
25 gr unt
1 ceapa mica
4 catei usturoi
4-5 frunze de busuioc
piper mozaic
sare


 

Mod de preparare:

Intr-un vas incingem untul si adaugam ceapa si doi catei de usturoi tocati marunt. Ii lasam pe foc pana isi elibereaza aroma apoi adaugam smantana, piperul mozaic proaspat rasnit si sare dupa gust si cele doua tipuri de branza rupte bucati. Lasam pe foc pana se topesc branzeturile si obtinem un sos dens, cremos.


Cat timp preparam sosul fierbem penele conform indicatiilor de pe ambalaj apoi le trecem prin jet de apa rece. Intr-un vas incingem doua-trei linguri ulei de masline si adaugam ghebele si cei doi catei de usturoi intregi. Lasam pana se fac ciupercile. Indepartam usturoiul si amestecam pennele cu ciupercile si sosul alb.

Punem pe un platou si presaram busuioc proaspat rupt bucatele. 

 

 

Ciocanele de pui la cuptor

 

Ingrediente:

– 1 kg. ciocanele de pui (pulpe inferioare)

– 1 portie marinata (usturoi, iaurt, condimente)

– 100 ml. supa de pui sau apa (o cescuta)

– 2 dovlecei

– 2 cepe potrivite

– 1 morcov

– 1 fir de praz (optional)

– 2-3 catei de usturoi sau praf de usturoi

– sare dupa gust

– ulei

 

Mod de preparare:

Inainte de preparare se tin pulpele de pui in marinata de lapte batut pentru minim 3-4 ore sau si mai bine, peste noapte Se scot apoi din marinata si se pun in tava unsa cu ulei ( se lasa pulpele bine “imbibate” cu marinata, nu se scurg).

Se curata legumele. Ceapa se taie julien, mai mare; dovlecei, daca sint mici si tineri (si nelinistiti :D) se feliaza in bucati nu prea subtiri. Daca sunt mari, se taie pe jumatate, se scobesc de seminte si se taie feliute sau cubulete. Morcovul se taie rondele. Se calesc separat, in putin ulei, intr-o tigaie incapatoare. Se toarna apoi peste pulpele marinate din tava.

Se toarna supa sau apa peste amestecul de ciocanele si legume calite. Se adauga cateii de usturoi, tocati, si sarea si se lasa sa fiarba acoperit  la foc potrivit (170 g. C) timp de 20-35 de minute. Se scoate folia si se lasa la foc mai puternic (180 g. C) pana scade sosul si pulpele se rumenesc frumos. Inca vreo 20-25 de minute.

NOUTATI

cantar masa corporala
Calculator Indice Masa Corporala

Dreptul de autor © Auto Accesorii Srl. Toate Drepturile Rezervate.

BLOG - Facut in casa

Viziteaza magazinul Atraktiv.ro pe ShopMania