Atraktiv.ro - Atractiv pentru tine, promotiile lunii martie
Utilizator neautentificat   | Acces cont   |    vezi coşul (gol)
CAUTA

Categorii produse

PRODUCATORI
Produse BIO productie proprie

Produse BIO productie proprie

In urma cu 5 ani am cumparat o casa la tara, departe de oras si poluare.

Ne doream o casuta de care sa na bucuram la fiecare sfarsit de saptamana, sa facem lucruri pe care nu le mai facusem din copilarie.Ne-a ramas in memorie, din copilarie, mirosul de iarba proaspat cosita, trezitul in cantatul cocosilor la rasaritul soarelui, mirosul rosiilor proaspat culese din gradina, fructele nespalate pe care le mancam din pomi, ciorba de gaina pe care bunica mea o pregatea din gaina crescuta pe batatura, legumele culese din gradina si la focul de lemne pe pirostrii, in curte.Toate aceste amintiri as fi vrut sa le aiba si copiii mei.Foarte multi dintre copiii nostri nu vad animale domestice decat in carti si pentru ei legumele sunt cumparate decat de la supermarket.

Viaţa la ţară, în aer curat, cu multă mişcare şi alimente naturale adaugă încă 10 ani speranţei de viaţă, spun medicii. Incidenţa afec­ţi­uni­lor respiratorii, obezităţii şi a bolilor asociate (diabet, boli de inimă) e mult mai mică în rândul oamenilor care trăiesc în mediul rural faţă de cei de la oraş.

Am inceput sa cultivam legume in gradina de zarzavat, legume netratate, nestropite.Toamna pregateam din ele diverse conserve de la zacusta de vinete, tocanita de legume pana la muraturi de tot soiul.
Prietenii si familia care se bucurau de delicioasele preparate ne-au incurajat sa facem din asta o mica afacere.Produsele sunt ecologice, preparate in casa, fara conservanti.

Tot la casa noastra de la tara avem si o mica livada cu pomi fructiferi, zmeura, capsuni.Din fructe preparam gemuri si dulceturi.

De curand am inceput sa crestem gaini si prepelite si avem oua ecologice.

 

1.Oua de gaina.

Oul este "proteina completa", continand toti aminoacizii esentiali (asa-numitele "caramizi" folosite de organism pentru producerea proteinelor) pe care organismul nu le poate produce singur. Calitatea proteinelor din oua este atat de ridicata, incat este considerat "standardul de aur", acea proteina cu care sunt comparate toate celelalte.


Oul are o importanta semnificatie simbolica in mai multe culturi, in primul rand pentru ca inglobeaza esenta vietii. Galbenusul a fost de multe ori asemuit cu soarele, care sustine viata pe pamant. Oul simbolizeaza nasterea, renasterea si fertilitatea, iar datorita formei aproape rotunde a fost recunoscut ca reprezentant al renasterii pamantului in perioada primaverii.

Si, bineinteles, ca nicio masa de Pasti n-ar putea fi completa fara oua. Pe langa traditia de a vopsi ouale de Pasti, acestea reprezinta o bogata sursa de proteine, deloc de neglijat mai ales cand regimul impune alimentatie fara carne.

Proteinele ajuta organismul la intarirea si repararea muschilor si producerea de proteine precum hormonii si enzimele, dar este in acelasi timp si foarte satios.

Ouale contin de asemenea vitamina B si un compus nutritiv numit colina, esential in functionarea celulelor, in special a celulelor sistemului nervos.

Galbenusul este bogat in vitamina A, D si E, iar culoarea este datorata continutului de luteina si zeaxantina, doi compusi naturali care contribuie la sanatatea ochilor protejandu-i in fata razelor ultraviolete ale soarelui.

2.Oua si carne de prepelita.

 

Carnea si ouale de prepelita sunt recunoscute pentru efectele lor benefice din punct de vedere medical. Efectul tamaduitor al acestora este dovedit si acceptat chiar de catre medici. Fata de oul de gaina, cel de prepelita contine de 5 ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 6 ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B2.

Contine intregul complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf si potasiu. Oul de prepelita revitalizeaza organismul uman indiferent de varsta, regleaza si imbunatateste functionarea inimii si activitatea aparatului circulator, regleaza aciditatea gastrica, amelioreaza respiratia si functia reproductiva, are efecte benefice in tratarea bolilor de rinichi si de ficat, actioneaza pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic si al celui imunologic.
Dupa unii cercetatori, oul de prepelita ar diminua cantitatea unor anticorpi din organism (imunoglobina E) responsabili de aparitia reactiilor alergice.
Aceste oua se folosesc benefic in perioada pre si postnatala, cat si dupa interventii chirurgicale si radioterapii. Formeaza neuronii din sistemul nervos central la copii si intarzie procesele degenerative de imbatranire.

INDICATII

- Curele cu oua de prepelita imbunatatesc functionarea cordului, refac organele slabite prin uzura fizica si suprasolicitare, ajuta in revenirea spectaculoasa dupa perioade de stres si epuizare, dupa interventii chirurgicale si radioterapii.
- Curele pre si post natale ajuta la nasteri fara durere si la alaptare indelungata.
- Cura cu aceste oua regleaza aciditatea gastrica si digestia, protejeaza celulele nervoase, imbunatatind memoria si coeficientul de inteligenta.
- Are efect pozitiv in tratarea bolilor de rinichi, ficat si biliare, oftalmologice si ORL.
- Ouale de prepelita sunt valoroase in cresterea si dezvoltarea copiilor.
- Revitalizeaza organismul indiferent de varsta si prelungesc viata, rezolva anemii, spasmofilii, migrene si astenii nervoase.
- Oul de prepelita este un anabolizant hormonal excelent si un reglator metabolic cu actiune larga.
- Reface organismul si regleaza nivelul zaharului din sange in caz de diabet.
- Ajuta foarte mult in cazuri de impotenta sexuala, astm bronsic, TBC, hipercolesterolemie, rinita alergica, alergii si eczeme.
- Intareste imunitatea organismului si regleaza tulburarile de greutate si de crestere.

CURA CU OUA DE PREPELITA

- De obicei, se recomanda in functie de varsta si de boala.
- Se recomanda urmatoarele cicluri de cura: de 60, 90, 120 si 240 de oua. Pentru copiii intre 1-3 ani, respectiv 3-7 ani, se recomanda cura de 60 de oua in 30, respectiv 20 de zile (cate 2 si 3 oua zilnic), iar cura de 90 de oua in 30 de zile este indicata copiilor intre 8-10 ani. Cura de 120 de oua in 32 de zile se recomanda la copii intre 11-15 ani, iar 120 de oua in 26 de zile vor lua adolescentii (16-18 ani) si adultii. Cura de 240 de oua se administreaza in 50 de zile si este indicata numai la adulti.
- Ouale se beau crude, cu galbenusul intreg, dimineata, pe stomacul gol, prin intepare sau amestecate cu foarte putina miere in care, eventual, se adauga cateva picaturi de zeama de lamaie.
- Dupa o pauza de 20 de zile (2-3 luni la copii) cura se poate repeta. Este de preferat sa se consume numai oua proaspete, de o zi. De aceea, inainte de a incepe un asemenea tratament, trebuie aleasa cu atentie sursa unde va puteti aproviziona zilnic.

NOUTATI

cantar masa corporala
Calculator Indice Masa Corporala

Dreptul de autor © Auto Accesorii Srl. Toate Drepturile Rezervate.

BLOG - Facut in casa

Viziteaza magazinul Atraktiv.ro pe ShopMania