Atraktiv.ro - Atractiv pentru tine, promotiile lunii martie
Utilizator neautentificat   | Acces cont   |    vezi coşul (gol)
CAUTA

Categorii produse

PRODUCATORI
TOT CE TREBUIE SA STITI DESPRE COSMETICE

In urma cu multa vreme omenirea s-a saturat de aerul curat, de verdeata, de peisaje naturale. Au aparut fabrici si uzine, mine, orase din ce in ce mai mari si mai insalubre, depozite de gunoaie. Fumul de la masini, termocentrale sau fabrici, gazele toxice din industria chimica, petrolul din rauri si mari, gunoaiele urat mirositoare, defrisarile masive de paduri, toate astea au devenit din ce in ce mai prezente in viata de zi cu zi.
Poate tot ca o consecinta a industrializarii excesive ingredientele naturale din industria alimentara, cosmetica, a medicamentelor au inceput sa fie inlocuite cu substante sintetice, fara a se face cercetari serioase asupra impactului asupra sanatatii omului. Totodata au inceput sa se investeasca sume imense in promovarea acestui gen de produse.
Din ce in ce mai multi oameni au inceput sa fie preocupati de efectele poluarii si industrializarii excesive atat asupra plantei, cat si asupra oamenilor. Au inceput sa apara miscari ecologiste sau verzi, standarde inalte legate de produse alimentare ecologice, miscari impotriva plantelor modificate genetic sau a clonarii animalelor.
O incursiune inedita in secretele frumusetii reginelor si imparateselor lumii antice. Pana si cercetarile moderne fac o reverenta in fata acestor retete.

Formule cosmetice parfumate cu mici amanunte istorice si stiintifice.
Primele dovezi arheologice ale folosirii produselor cosmetice dateaza din Egiptul antic, anul 4000 i.Ch? Pentru vechii egipteni era extrem de important sa arate si sa miroase bine, ei ghidandu-se dupa expresia "curatenia este drumul spre zei". Egiptenii credeau ca imaginea si ingrijirea lor le reprezenta nivelul de dezvoltate spirituala.

Primul produs folosit in fardarea ochilor se considera a fi asa-numitul mesdemet, de culoare verde pentru pleoapele inferioare si negru sau gri inchis pentru pleoapele superioare. Ulterior, acest produs a capatat denumirea de kohl, de la arabi. Colorarea ochilor a avut atat motive medicale - mesdemet avea calitati dezinfectante (datorita climei, exista riscul conjunctivitelor), dar si credinta ca folosind culorile inchise erai aparat impotriva deochiului.
Chimistii de la L'Oreal si cercetatorii de la muzeul Louvre din Paris (Phillippe Walter, Pauline Martinetto) au analizat diferite mostre de fard si produse cosmetice din perioada Egiptului Antic. Astfel, au descoperit ca elemente ale mesdemet nu puteau exista in stare pura in natura, ceea ce inseamna ca vechii egipteni sintetizau substante.
Cercetarile au dus la niste rezultate remarcabile: consistenta cremoasa a mesdemet se datora unui continut de 7-10% grasime. Acesta este de fapt continutul de grasime pe care il au si in zilele noastre unele dintre produsele cosmetice.
Principala componenta a mesdemet a fost galena, un intuneric de plumb sulfurat extras de catre egipteni de la o mina de aproape de Marea Rosie. Pentru obtinerea unei culori mai deschise, foloseau cerusita, un alb de carbonat de plumb obtinut din acelasi loc.

Testeaza secretul Cleopatrei
Fara indoiala, regina Cleopatra a reprezentat un ideal de frumusete pentru lumea antica. In secolul I.d.Chr., Cicero spunea ca personalitatea ei era fermecatoare, sunetul vocii ei era dulce atunci cand vorbea. Dincolo de feminitatea tulburatoare a acesteia, care i-a facut pe Caesar si Marc Antoniu sa se indragosteasca, scrierile antichitatii releva preocuparea atenta a Cleopatrei pentru tratamentele cosmetice si ingrijirea corporala.
Unul din secretele frumusetii reginei Cleopatra il reprezenta imbaierea in lapte de capra si miere. Mai tarziu, laptele de capra a fost redescoperit de Hipocrate, care l-a descris in lucrarile sale medicale ca pe o esenta vindecatoare.
Dar ce spune stiinta moderna despre aceasta veche metoda?
Cercetarile recente au demonstrat ca ingredientii activi din laptele de capra sunt identici cu cei din stratul protector al epidermei umane, calitate ce ii confera o mare biodisponibilitate. De asemenea, este antiinflamator, antibacterian, antialergic si antiimbatranire. Este bogat in aminoacizi, vitamine si minerale. Contine un acid gras, acidul caprilic, care are proprietatea de a reduce PH-ul, protejand astfel pielea de invazia bacteriilor.

Este bogat in triptofan, un alt aminoacid esential, care are proprietatea de a elimina tensiunile nervoase si a reduce durerea. Vitaminele A, E si B6 (riboflavina) continute de laptele de capra au puternice proprietati regenerante. Riboflavina participa activ in procesele metabolice, ajuta la formarea anticorpilor si a celulelor pielii. In ceea ce priveste mierea de albine, aceasta a fost prima substanta dulce folosita de om, fiind pretuita in special de preoti in cadrul diverselor ritualuri. Cele mai vechi documente referitoare la miere sunt doua fragmente scrise in limba sumeriana. De la egipteni au ramas marturii privind modul de recoltare si folosire a mierii.
Cercetarile moderne releva un bogat continut in apa, glucoza, fructoza, sucroza, o gama larga de minerale (sodiu, potasiu, fosfor, magneziu, cupru, aluminiu, mangan, fier, clor, sulf, siliciu), unele microelemente (beriliu, galiu, vanadiu, zirconiu, titan, nichel, staniu, plumb, argint), vitamine (B1, B2, B6, PP, H, B12, C, provitaminele A, vitamina K), acid pantotenic, acid folic, proteine, acizi organici, in total 435 de substante organice.
Continutul de microelemente al mierii este similar cu cel al sangelui uman, de aceea mierea este foarte usor de asimilat. Utilizata in cosmetica, mierea mentine stralucirea pielii, eliminand excesul de sebum, stimuland-o si avand un important efect antiseptic.

Amestecati, in parti egale, lapte de capra si miere intr-un recipient, adaugati (optional) ulei de jojoba, apoi turnati continutul in apa de baie. Relaxati-va trupul si sufletul minim 20 de minute in acest amestec si veti constata efectele magice ale ingredientelor asupra pielii dvs.

Redescopera planta nemuririi
Descoperirile arheologice au evidentiat, pe zidurile si sarcofagele egiptene, datand din anul 4000 i.Chr., imagini ale plantei numita aloe vera, foarte apreciata de egipteni, care o utilizau atat pentru virtutile sale tamaduitoare, cat si ca ofranda la funerariile faraonilor. O numeau chiar "planta nemuririi".

Gelul transparent din interiorul frunzelor era folosit atat de Cleopatra, cat si de Nefertiti, pentru a-si mentine frumusetea stralucitoare. Prima marturie scrisa despre utilizarea farmaceutica a aloei a fost descifrata pe o tablita sumeriana de lut ars, din 1750 i.Chr. Ulterior, planta apare mentionata in tratatul medical egiptean "Papirus ebers" si in "Cartea egipteana a remediilor", scrise in jurul datei de 1550 i.Chr.
Bill Coats, farmacistul care a descoperit formula de stabilizare a gelului de aloe, afirma: "Cu aloe vera nu exista limite pentru binele ce poate fi facut". Astfel, extractul, obtinut prin concentrarea sucului din frunze, contine aproximativ 240 ingrediente active: vitamine, substante minerale, mono si poli zaharide, aminoacizi, enzime, etc., proprietatile sale magice datorandu-se unui efect sinergic pe care il au acesti compusi.
De pilda, ea asigura 20 din cei 22 de aminoacizi de care are nevoie corpul uman si 7 din cei 8 aminoacizi esentiali. Intr-un studiu efectuat asupra a 27 de pacienti cu diferite rani provocate de arsuri, s-a constatat ca gelul de aloe a tratat leziunile mai rapid decat vaselina, reducand timpul de insanatosire de la 18 la 11 zile si ajutand refacerea pielii fara cicatrici.
Efecte surprinzatoare s-au inregistrat si in tratarea psoriazisului. Testul s-a efectuat asupra a 60 de pacienti care sufereau de aceasta boala de aproximativ 9 ani. Studiul a fost programat pe o perioada de 4 luni si pacientii au fost tinuti sub observatie timp de inca 12 luni dupa aceea. La sfarsitul experientei, crema cu extract de aloe vindecase 80% dintre bolnavi.

Fa-ti un bine. Invata sa prepari o crema pentru tenul tau
Amestecati bine o ceasca de miere, una de pojghita subtire de lapte de capra si 2 lingurite de gel de aloe vera. Aplicati pe fata dimineata si seara cu un tampon. Amestecul se poate pastra la frigider pana la 3 saptamani. Veti constata efectele miraculoase asupra tenului, care capata suplete si stralucire.

De dragul Cleopatrei
Regina a obtinut exclusivitate pentru producerea cosmeticelor, produselor farmaceutice si extractelor de la Marea Moarta, dupa ce Marc Antoniu a cucerit zona de dragul ei. Caravanele sale de camile strabateau desertul Sinai pentru a aduce extractele minerale si namolul din Marea Moarta. Ea este o curiozitate si un dar al naturii. De-a lungul istoriei, locul a fost renumit pentru valoarea sarii, mineralelor si a climei speciale in tratarea unor afectiuni.
In Marea Moarta se gasesc 26 de minerale, printre care magneziu, calciu, brom si potasiu. Comparativ cu 3% continut in saruri ale apei marii obisnuite, apa Marii Moarte contine 32% saruri si minerale, acesta fiind si motivul pentru care plutim in apa Marii Moarte. Din aceste minerale, combinate cu uleiuri aromatice presate la rece, namol si alte ingrediente naturale, au fost manufacturate primele produse cosmetice si de ingrijire corporala (sapunuri, creme, uleiuri, masti), care au facut celebra frumusetea femeilor din Levant si Egipt.

E timpul cremelor exfoliante naturale
Amestecati, in parti egale, miere, carbonat de sodiu cristalizat, saruri de la Marea Moarta. Pentru o autentica aroma antica, adaugati uleiuri esentiale de tamaie sau mir, deoarece acestea erau foarte pretuite de vechii egipteni. Cu pasta astfel obtinuta, masati-va trupul. Lasati cateva minute sa actioneze, apoi spalati-va. Veti constata efectele minunate de curatire si exfoliere, precum si de catifelare a pielii.
Femeile romane foloseau fond de ten? O descoperire arheologica din anul 2003 a scos la iveala, in ruinele unui templu roman din sudul Londrei, datand din secolul II d.Chr., o cutie cu diametrul de 60 de mm si adancimea de 52 de mm, inchisa perfect si foarte bine conservata, continand ceva asemanator unei creme.
Biogeochimistul Richard Evershead, conducatorul echipei de cercetatori de la Universitatea din Bristol, a analizat compozitia chimica a cutiutei descoperite, concluzionand ca unguentul continea grasimi animale, amidon si oxid de staniu, servind cel mai probabil ca fond de ten.
Atat amidonul, cat si oxidul de staniu sunt utilizate si astazi in produsele cosmetice. Staniul servea ca pigment, acesta neprezentand niciun risc pentru sanatate. Intr-un interviu acordat revistei Nature, Evershead declara: "Romanii nu au ales componentele la intamplare. Probabil ca aveau in urma ani de experimentare si o buna cunoastere a proprietatilor substantelor folosite".
In urma studiilor efectuate asupra fosilelor de trandafir salbatic descoperite, paleontologii au concluzionat ca acesta crestea inca din perioada tertiara, cu 70 de milioane de ani in urma.
Prima mentiune scrisa despre trandafir este in limba sumeriana. Textul precizeaza ca un mic numar de arbusti de trandafir a fost adus de regele akkadian Sargon I (2350-2295 i.Chr.), dintr-o expeditie militara intreprinsa dincolo de Tigru, si plantati in gradina sa. Considerata in China floare regala, menita sa impodobeasca gradinile concubinelor imparatilor, trandafirul s-a bucurat de un adevarat cult si in Europa. De pilda, in Roma antica era floarea zeitei Venus.
In timpul Imperiului Roman au fost atat de apreciati incat Marcus Portius Cato (234-149 i.Chr.) a legiferat ca in fiecare gradina privata sa fie saditi trandafiri. Mai mult chiar, in scurt timp, pentru a putea sa satisfaca cerintele extrem de mari, romanii au facut in Palestina culturi intinse de trandafiri, care erau folositi ornamental in toate imprejurarile, atat vesele cat si triste.
Pentru inalta societate era de neconceput sa existe o singura incapere neornamentata cu trandafiri, mai mult chiar, petalele parfumate erau puse in cupele de vin si baute odata cu acesta. La serbarile festive Nero lasa sa cada din tavan ploaie de petale de trandafiri, oaspetilor li se atarnau de gat ghirlande si pe cap coroane de trandafiri, caci dupa legenda Dionysus (Bachus) spunea ca trandafirii limpezesc mintea.
In Roma antica sarbatoarea Rosalia (preluata in crestinism sub numele de Rusalii), avea loc in fiecare primavara si era inchinata stramosilor. Atunci se presarau pe morminte petale, sau se atarnau coroane de trandafiri roz, nu numai ca ofranda, ci si ca simbol al regenerarii.
Uleiul de trandafir era cunoscut si folosit in Persia cu o mie de ani inainte de era noastra, dar numai ca accesoriu de cult. Mijloc de frumusete a devenit abia in Roma antica, cand medicul militar si botanistul Dioskurides (secolul I d.Chr.) i-a elogiat virtutile cosmetice. In opera sa medicala, intitulata "De materia medica", compusa din sase volume de studii dedicate sanatatii si frumusetii, trandafirul joaca un rol principal.

Remediu din petale de trandafir
Petalele contin acid citric, flavonoide, fructoza, acid malic, sucroza, tanin, vitaminele A, B3, C (5 boboci de trandafir contin mai multa vitamina C decat o lamaie), D, E, P, calciu, fosfor, fier, ulei volatil, geraniol, citronelol, quercitina, coloranti antocianici, cianina. Taninul are proprietati astringente si hemostatice. Datorita continutului de grasimi saturate si trigliceride, regleaza tensiunea arteriala.
In 2003, Larsen E., cercetator la Institutul Danez pentru Agricultura stiintifica, a descoperit ca o asa-numita "galactolipida" continuta de petalele de trandafir are proprietati antiinflamatoare.
Studiile au continuat si in 2004, cand cercetatori de la Departamentul pentru Biochimie Clinica din cadrul Spitalului Municipal din Copenhaga (Winther K., Apel K., Thamsborg G.) au realizat un experiment constand in tratarea cu extract de trandafir a 94 de pacienti suferind de artrita. Dupa numai 3 saptamani de tratament, in 82% din cazuri simptomele artritei s-au redus considerabil. Importante de mentionat sunt si cercetarile francezilor asupra proprietatilor petalelor de trandafiri.
Astfel, Daels Rakotoarison, cercetator la Laboratorul Facultatii de stiinte Farmaceutice si Biologice din Paris a demonstrat puternicul efect antioxidant si anticancerigen al polifenolilor existenti in petalele de trandafiri. Dezinfectant si decongestiv, uleiul de trandafiri a fost folosit de secole pentru tratarea ranilor deschise. Si aceste proprietati au fost demonstrate stiintific, in urma cercetarilor efectuate de Moreno Gimenez (Departamentul de Dermatologie Medico-Chirurgicala si Venerologie din cadrul Facultatii de Medicina - Universitatea din Sevilla).
Invata sa prepari un demachiant simplu si eficient…
Umple o sticla cu petale de trandafir. Toarna deasupra ulei de masline (presat la rece) si lasa amestecul la macerat, cel putin doua saptamani, agitand sticla zilnic. In faza urmatoare, sticla, inchisa cu dop, se pune sa fiarba 20 de minute pe baie de aburi. Petalele trebuie sa fie sanatoase si proaspete. Prin substantele active pe care le contine, uleiul de trandafir dezinfecteaza pielea si o apara de agentii externi daunatori, cum ar fi poluarea. Foloseste acest ulei ca demachiant si vei constata efecte miraculoase asupra tenului tau, care devine catifelat si neted.

O lotiune tonica pentru tenul tau
Ia doi pumni de petale de trandafiri, acopera-i cu 250 ml apa si lasa-i la macerat de seara pana a doua zi dimineata (vasul sa fie acoperit). Opareste, separat, alti doi pumni de petale de trandafiri, cu 250 ml apa clocotita. Lasa infuzia pana se raceste. Strecoara si amesteca cu apa strecurata de la macerat. Tamponeaza-ti fata, zilnic, dupa demachiere, cu aceasta lotiune si vei constata efectul calmant si revigorant asupra tenului tau. Este un tratament eficace impotriva acneei. Amestecul astfel preparat se poate pastra la frigider si se poate folosi 2-3 zile.

Noi va recomandam o gama larga de produse cosmetice 100% naturale din extracte de plante:
-LAPTE DEMACHIANT CU MIERE SI PROPOLIS
-LOTIUNE TONICA FARA ALCOOL CU VITAMINA C NATURALA DIN MACESE
-LAPTE DEMACHIANT CU MUSETEL
-LAPTE DEMACHIANT HIDRO LIPO ACTIV CU ALOE SI UNT DE CACAO
-LOTIUNE TONICA FARA ALCOOL CU ALOE VERA
-LOTIUNE TONICA FACIALA PENTRU TEN GRAS
-ELMIPLANT LOTIUNE TONICA REVIGORANTA
-ELMIPLANT LOTIUNE TONICA RECONFORTANTA
-LAPTE DEMACHIANT SI TONIC FACIAL HERBAGEN
-ELMIPLANT LAPTE DEMACHIANT HIDRATANT
-ELMIPLANT LAPTE DEMACHIANT CATIFELAT
-EUCERIN EMULSIE DEMACHIANTA
-LAPTE DEMACHINT DOLIVA
-EUCERIN LOTIUNE TONICA PURIFIANTA
-ALFOR T
-CREMA PENTRU CALCAIE TIS
-LOTIUNE PENTRU PICIOARE CU PLANTE
-EUCERIN CREMA PENTRU PICIOARE CU 10% UREE
-SISTEM 3 IN 1 UNGHII STRALUCITOARE SCHOLL
-MARI TIS GEL PT INGRIJIRE UNGHII
-ELMIPLANT CREMA NUTRITIVA PENTRU MAINI
-CREMA HIDRATANTA MAINI
-CREMA DE MAINI HERBAGEN
-NIVEA CREMA DE MAINI TRATAMENT REGENERANT PT NOAPTE
-NIVEA CREMA DE MAINI ANTIIMBATRANIRE Q10 PLUS
-NEUTROGENA CREMA MAINI PARFUMATA
-ORZENE SAMPON PAR NORMAL
-MASCA DE INTRETINERE PENTRU PAR TIS
-SAMPON CU EXTRACT DE URZICA
-SAMPON CU EXTRACT DE ARBORE DE CEAI
-SAMPON CU EXTRACT DE SPIRULINA
-SAMPON CU COLAGEN MARIN
-MASCA DE PAR REGENERANTA NIVEA
-NIVEA TRATAMENT CREMA INTENSE REPAIR
-SAMPON DOLIVA CU ULEI DE MASLINE
-SAMPON BIOKERA PENTRU UZ FRECVENT
-SAMPON BIOKERA PENTRU PAR DEGRADAT
-SAMPON BIOKERA HIDRATANT
-MASCA DE PAR HIDRATANTA
-BALSAM PAR CU TRIPLA ACTIUNE
-TRATAMENT RESTRUCTURANT PENTRU VARFURI
-MASCA PENTRU PAR GRAS
-CREMA ANTIRID CU LAPTISOR DE MATCA
-CREMA ANTIRID CU ULEI DE CATINA SI VITAMINA C
-CREMA ANTIRID CU MUSETEL
-CREMA ANTIRID CU LANOLINA ULEIURI VEGETALE SI GERMENI GRAU
-CREMA CONTUR OCHI Q10 SI CEAI VERDE
-NIVEA VISAGE CREMA ANTIRID Q10 PLUS PENTRU OCHI
-NIVEA VISAGE Q10 PLUS CREMA ANTIRID DE NOAPTE
-EUCERIN HYDRO-PROTECT FLUID MAT
-EUCERIN FLUID ANTIRID Q10 ACTIVE
-EUCERIN CREMA ANTIRID Q10 ACTIVE DE ZI



Intrati pe site-ul nostru www.sanatate100.ro
NOUTATI

cantar masa corporala
Calculator Indice Masa Corporala

Dreptul de autor © Auto Accesorii Srl. Toate Drepturile Rezervate.

BLOG - Facut in casa

Viziteaza magazinul Atraktiv.ro pe ShopMania