Atraktiv.ro - Atractiv pentru tine, promotiile lunii martie
Utilizator neautentificat   | Acces cont   |    vezi coşul (gol)
CAUTA

Categorii produse

PRODUCATORI
TOXIINFECTIILE ALIMENTARE

TOXIINFECTIILE ALIMENTARE
Toxiinfectia alimentara este o afectiune cauzata de ingestia unor alimente sau bauturi contaminate cu microorganisme patogene ( bacterii, virusuri sau paraziti ).

Cel mai des intalnite sunt infectiile bacteriene care pot da enterocolita acuta sau diareea acuta.
Din aceasta grupa sunt incriminate Campylobacter, Shigella, Salmonella si Escherichia coli.Dar nu numai bacteriile pot provoca o toxiinfectie alimentara.Vara, in special, putem intalni infectii virale cu rotavirusuri care sunt grave, deoarece practic nu exista tratament.Din fericire, evolutia bolii este autolimitata.In afara de bacterii, putem avea si infectii cu ciuperci (exemplu Candida albicans) sau cu paraziti intestinali care pot da tulburari gastrointestinale, scaune diareice ce mimeaza foarte bine enterocolitele acute.
Toate aceste imbolnaviri sunt favoritate sau chiar cauzate de igiena individuala deficitara.Multi oameni gresesc, gandindu-se ca natura este pura, ca un mediu steril.
Spalare pe maini cu apa si sapun, spalarea fructelor si legumelor in jet de apa ar reduce semnificativ toxiinfectiile alimentare.

Simptomele unei toxinfectie alimentara sunt:

-Simptome digestive - dureri abdominale intense, varsaturi, scaune diareice
- febra, transpiratii reci, frisoane

Exista si toxiinfectii alimentare cu simptome mult mai grave.De exemplu intoxicatia cu Clostridium botulinum poate provoca paralizie nervoasa si musculara, slabiciune generalizata si vedere dubla.Paralizia se instaleaza in regiunea capului si cuprinde treptat intregul corp.
Pentru enterocolite bacteriene exista un intreg arsenal terapeutic. Primul lucru pe care trebuie sa-l faca bolnavul la spital sau acasa este hidratarea.
Daca nu se poate hidrata din cauza varsaturilor atunci singura solutie este internarea, pentru un tratament perfuzabil.Reechilibrarea hidroelectrolitica este importanta, de multe ori mai importanta decat tratamentul cu antibiotice sau alte medicamente.
De asemenea trebuie urmata si dieta alimentara cu banane, orez fiert, compot de mere, supa de zarzavat strecurata, paine prajita, biscuiti, branza de vaci, carne slaba fiarta.

In sezonul de vara cand temperaturile sunt foarte ridicate, pastrarea alimentelor este importanta.Toate alimentele trebuie pastrate la frigider, sau lazi frigorifice in cazul in care ne deplasam spre diverse destinatii.De asemenea mare atentie trebuie avuta la produsele pe care le cumparam.Acestea trebuie sa aiba termen de valabilitate si de asemenea sa fie tinute la temperaturi adecvate.

Putem preveni aparitia enetrocolitelor astfel:

-spalare pe maini cu apa si sapun si curatarea blatului si ustensilelor de bucatarie, ori de cate ori pregatim masa sau gatim

-alimentele se prepara la temperaturi inalte, astfel incat agentii patogeni sa fie distrusi

- reincalzirea alimentelor preparate se va face la temperaturi mai mari de 80 grade C
-atentie unde mancati
-cititi instructiunile de pe eticheta produselor alimtare
-atentie mare la termenul de valabilitate sa nu fie rupt sau sters
-nu gustati alimentele care nu arata bine sau au un miros dubios
-refrigerearea alimentelor se va face la maximum 4 grade C.
-alimentele perisabile(carne, lapte, oua, peste, produse lactate) sau congelate se vor cumpara din magazin ultimele si se vor pune in frigider imediat ce vom ajunge acasa.
NOUTATI

cantar masa corporala
Calculator Indice Masa Corporala

Dreptul de autor © Auto Accesorii Srl. Toate Drepturile Rezervate.

BLOG - Facut in casa

Viziteaza magazinul Atraktiv.ro pe ShopMania