Atraktiv.ro - Atractiv pentru tine, promotiile lunii martie
Utilizator neautentificat   | Acces cont   |    vezi coşul (gol)
CAUTA

Categorii produse

PRODUCATORI
Diversificarea alimentatiei sugarului
Diversificarea alimentatiei sugarului


Indiferent dacã sugarul este alimentat exclusiv natural (cu cea mai buna hrana posibila pentru el - adica laptele de la sanul mamei), artificial sau mixt, la un moment dat, laptele si preparatele simple din lapte nu mai sunt suficiente. Laptele mamei acoperã, în primele 6 luni de viatã, nevoile nutritionale ale unui sugar nãscut la termen, sãnãtos si care creste normal. Bebelusul va fi pregatit pentru inceperea diversificarii abia in jurul varstei de 6 luni, cand va sti sã mestece si sã înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi.
Intre 3-5 luni, bebelusul are un puseu de crestere
Va rugam sa tineti cont ca pe la 3-5 luni se produce un puseu de crestere. Bebelusul ar putea incepe sa se trezeasca mai des sa manance in timpul noptii si ar putea incepe sa manance non-stop asa cum facea cand era nou-nascut. Acest puseu de crestere explica adesea foamea mai mare a bebelusului si nu ar trebui sa fie considerat un semn ca bebelusul ar avea nevoie si de alimente solide in dieta lui!


Alimentarea cu lingurita

Administrarea hranei cu lingurita este un principiu de bazã în cadrul diversificãrii. Mama va începe sã-i dea micutului noul aliment înaintea unei mese si la patru ore dupã masa precedentã, pentru ca sugarului sã-i fie foame. În primele zile, se vor multumi sã dea câteva lingurite din felul cel nou si vor completa masa cu laptele pe care-l dau si la celelalte prânzuri.
Dacã sugarului nu-i place nici lingurita, nici noul aliment, ar fi gresit sã perseverãm într-o încercare ce nu are sorti de izbândã. De exemplu, este o gresealã gravã sã folosim forta pentru a obliga copilul sã mãnânce.Vom incerca un alt aliment.


Supa de zarzavat

Supa va fi primul fel de mancare pe care putem sa il introducem.
Pentru aproximativ 200 ml de supã de zarzavat se folosesc: 300-400 ml apã, o jumãtate de morcov mare, o jumãtate de ceapã, o jumãtate de telinã, câteva frunze de spanac sau salatã verde si, eventual, pãstârnac, pãtrunjel si putin praz. Aceste legume se spalã cu grijã si se fierb cel putin 1-2 ore. Strecurãm supa clarã. Supa se va pregati zilnic. Treptat va fi introdus si cartoful(dupa 7-8 luni).


Masa de fructe
Fructele încep sã fie administrate între 5 si 6 luni. Seva folosi storcatorul de fructe si vom incepe cu marul.Dupa ce copilul accepta acest aliment vom introduce sucul de portocale,mandarine.Daca vedeti ca este prea acru puteti folosi sucul de morcovi cruzi pus alaturi de mere sau portocale.Treptat puteti introduce orice fruct doriti.


Piureul de legume
Pentru prepararea acestuia, se folosesc morcovul, spanacul, salata verde si dovleceii. Se pot încerca si gulia sau pãtlãgelele rosii.Unele mame preparã piureul din toate legumele care au fiert în supã.Fierberea trebuie sã aibã loc într-un vas acoperit, pentru a se evita pierderea exageratã a vitaminelor. Fierberea zarzavaturilor la abur este cea mai recomandatã metodã de preparare, deoarece se conservã culoarea, gustul, sãrurile minerale si, în bunã parte, vitaminele.Putem sã diluãm eventual zarzavatul cu 2-3 linguri de lapte sau cu zeama în care au fiert legumele, pentru a nu se pierde sãrurile minerale si vitaminele care au trecut în aceastã apã. Sugarilor de 5-6 luni le vom da cel mult 10 g piure, completat cu supã de zarzavat. La copiii peste 6 luni, piureul poate sã constituie întreaga masã.


Carnea
De la vârsta de 6-7, putem începe sã-i dãm micutului putinã carne fiartã de vacã sau de gãinã (piept sau picior), tocatã cu cutitul sau datã prin masina de tocat. Începem cu 1/2-1 linguritã la 2-3 zile. De la 5 luni, îi putem da zilnic câte o linguritã. Se creste cantitatea treptat, pânã când ajungem la 50-80 g, cãtre vârsta de 1 an. Carnea se dã la începutul mesei de prânz, cu putin piure.
NOUTATI

cantar masa corporala
Calculator Indice Masa Corporala

Dreptul de autor © Auto Accesorii Srl. Toate Drepturile Rezervate.

BLOG - Facut in casa

Viziteaza magazinul Atraktiv.ro pe ShopMania