Atraktiv.ro - Atractiv pentru tine, promotiile lunii martie
Utilizator neautentificat   | Acces cont   |    vezi coşul (gol)
CAUTA

Categorii produse

PRODUCATORI
MOARTEA SUBITA A SUGARULUI

MOARTEA SUBITA A SUGARULUI

Moartea subita a unui sugar reprezinta un traumatism major pentru anturajul bebelusului, care incearca intotdeauna un sentiment de vinovatie. Este un accident imprevizibil si anturajul nu are, prin urmare, nici o responsabilitate in aparitia lui.
Autopsia copilului este necesara, chiar daca adesea ea pare „agresiva" in mod inutil in ochii parintilor si care poate sa duca la cunoasterea cauzelor mortii si deci sa contribuie la o mai buna supraveghere a copiilor care vor veni ulterior pe lume.
Riscul de aparitie a mortii subite a sugarului nu este mai ridicat intr-o familie care a suferit aceasta drama decat in populatia generala.

Datorita faptului ca moartea subita a sugarului este foarte rara, parintii nu trebuie sa fie stresati de aceasta boala si aceasta sa denatureze relatia cu bebelusul.
Studii realizate au descoperit o serie de factori de risc, cu toate ca relatia dintre acestia si moartea subita a sugarului nu este foarte clara. Totusi se pot lua urmatoarele precautii:

Renuntarea la fumat in timpul sarcinii, precum si o grija mai mare din punct de vedere medical fata de femeia insarcinata. Astfel in timpul sarcinii, se poate scadea riscul de moartea subita a sugarului prin ingrijirea starii generale de sanatate. De asemenea, fumatul trebuie interzis in apropierea copilului, deoarece acest fumat pasiv creste riscul de moartea subita a sugarului.
Intotdeauna copilul trebuie pus sa doarma pe spate. Aceasta este cea mai sigura pozitie de dormit. Rata de decese prin moartea subita a sugarului a scazut in tarile in care parintii au fost incurajati sa isi culce copiii cu varsta de sub 1 an pe spate. Copiii care nu au fost obisnuiti sa doarma pe burta si care sunt pusi sa doarma totusi pe burta, au riscul chiar mai crescut de a dezvolta moartea subita a sugarului. Asadar, in afara de cazul in care medicul indica, copilul nu trebuie sa doarma pe burta sau pe lateral.
Patutul copilului e bine sa fie asezat in aceeasi camera cu a parintilor. Cu toate acestea, asociatiile specializate nu recomanda ca bebelusul sa doarma in acelasi pat cu parintii. Totusi, daca se doarme in acelasi pat cu copilul, trebuie luate masuri de siguranta. Astfel nu trebuie ca parintii sa bea alcool, sa fumeze, sa foloseasca medicamente care le fac somnul galagios (sedative) sau sa se drogheze. De asemenea, nu trebuie dormit cu copilul pe o canapea sau fotoliu extensibil.
Trebuie folosite asternuturi fixate la saltea si saltele care nu se deplaseaza.
Trebuie folosit un patut dotat cu toate accesoriile de siguranta.

Nu trebuie pus nimic in patut, alaturi de copil. Acesta poate sa traga si sa puna pe cap articole de genul paturilor, pernitelor, papusilor prin care va creste riscul de moartea subita a sugarului.
Daca totusi trebuie folosita o patura, aceasta sa fie ancorata in partea de jos a patutului. Sugarul trebuie asezat cu picioarele spre paturica, iar aceasta nu trebuie sa treaca de pieptul bebelusului.
Daca se folosesc invelitori de protectie pe barile patutului, acestea trebuie legate strans, pentru a nu se putea deplasa.
Se va evita supraincalzirea bebelusului sau a camerei lui. Camera trebuie incalzita astfel incat copilul sa nu fie prea gros imbracat si sa nu necesite paturi suplimentare. Temperatura se va seta astfel incat un adult sa poata sta imbracat in camera si sa nu ii fie frig, doar cu un tricou cu maneci lungi si o pereche de pantaloni. Bebelusul nu trebuie sa se supraincalzeasca, fapt evidentiat daca acesta este transpirat sau este agitat.

Trebuie oferita copilului o suzeta inainte de culcare. Aceasta scade riscul de moartea subita a sugarului din motive necunoscute inca expertilor.
Suzeta trebuie oferita dupa varsta de 1 luna si trebuie cunoscut faptul ca poate face alaptarea mai dificila.
Nu exista riscuri daca se aseaza suzeta in gura copilului dupa ce acesta a adormit. Copilul nu trebuie fortat daca nu accepta suzeta. Trebuie informata dadaca despre toate aceste aspecte. Aceasta trebuie informata chiar din prima zi de lucru. Se poate ca dadaca sa nu cunoasca despre SMSS. Aproape 20% din decesele cauzate de SMSS apar in timpul zilei. Moartea subita a bebelusului este un deces brutal si neasteptat. Acest deces este cu atit mai traumatizat si socant cu cat bebelusul era considerat absolut normal si nu prezenta simptome a caror natura ar fi putut permite prezicerea unui eveniment rapid fatal.
NOUTATI

cantar masa corporala
Calculator Indice Masa Corporala

Dreptul de autor © Auto Accesorii Srl. Toate Drepturile Rezervate.

BLOG - Facut in casa

Viziteaza magazinul Atraktiv.ro pe ShopMania