Atraktiv.ro - Atractiv pentru tine, promotiile lunii martie
Utilizator neautentificat   | Acces cont   |    vezi coşul (gol)
CAUTA

Categorii produse

PRODUCATORI
REMEDII NATURISTE PENTRU ASTMUL BRONSIC

Astmul bronsic este o boala pulmonara caracterizata prin dispnee(respiratie cu dificultate) expiratorie. Acest disconfort este reversibil, in mod spontan sau sub tratament.
Exista trei principalele mecanisme implicate in aparitia astmului bronsic:

- Inflamatia mucoasei bronsice
- Hiperreactivitatea bronsica(raspunsul exagerat al bronsiilor la alergeni)
- Reducerea dimensiunilor (diametrului) bronhiilor sau bronchoconstrictia

Pacientul cu astm bronsic este deobicei un pacient cu teren alergic(atopie). Acesta prezinta un raspuns imun excesiv (aflux foarte mare de imunoglobulina E) la contactul cu un agent extern: agentul responsabil este denumit alergen.
Inhalarea alergenilor determina o reducere a diametrului bronsiilor (hiperreactivitate bronsica), precum si o eliberare de mediatori chimici.Unii dintre acesti mediatori, in asociere cu alte celule inflamatorii (eozinofile) pe termen lung conduc la modificari ale mucoasei bronsice. Astfel apare inflamatia cronica a mucoasei bronhiilor si va fi obiectivul de baza al tratamentului astmului.Gradul de deteriorare si inflamatia bronsica sunt corelate cu severitatea astmului.
La majoritatea copiilor bolnavi de astm si la aproape jumatate din adulti cauza bolii este o alergie la unele substante prezente in aer. Nici in prezent nu este foarte clar de ce unele persoane dezvolta alergie la anumite substante in timp ce altele sunt crutate. Reactia alergica provoaca inflamarea mucoasei bronhice prin vasodilatatie si secretia in exces a mucusului si conduce progresiv la contractia muschilor bronsici. In plus, sunt eliberate o serie de substante, cum ar fi de exemplu histamina, care declanseaza contractia bronsica. Restul pacientilor cu astm bronsic au alte cauze de declansare a crizei, nealergice, dar in final se declanseaza acelasi tip de fenomene inflamatorii, care au aceleasi consecinte. Aceste cauze sunt insa mai putin cunoscute.
Influenta terenului alergic, adica a ereditatii, este foarte importanta, inainte de pubertate si mai ales la copiii mici. Antecedentele familiale alergice sunt prezente in 49 - 75% din cazuri. Exista legaturi intre manifestarile alergice si HLA (complex major de histocompatibilitate). Exista o predispozitie la producerea de IgE impotriva alergenilor din mediul , hiperreactivitate bronsica, anomaliile ale mediatorilor chimici sau a sistemului nervos vegetativ.De la nastere, copilul poate dezvolta o alergie.
Copiii hraniti cu lapte matern prezinta mai putine manifestari alergice decat cei care au fost hraniti cu lapte de vaca. Laptele matern asigura aportul de substante necesare apararii si evita sensibilizarea nou-nascutului la proteinele din laptele de vaca (care sunt considerate ca "straini" de catre organismul copilului). Alaptarea este recomandata in cazul in care exista antecedente familiale alergice.
Eczemele atopice sunt adesea asociate cu astm bronsic. De cele mai multe ori, copilul sufera de eczeme in timpul primilor doi ani si apoi afectiunile cutanate vor disparea fiind inlocuite de afectiuni respiratorii. Motivele pentru aceasta relatie sunt inca insuficient intelese.
Factorii declansatori sunt variati. In cazul astmului alergic, inspirarea unui alergen (substanta ce provoaca alergia) poate declansa o criza (de exemplu joaca cu o pisica in cazul alergiei la par de pisica). Toti astmaticii prezinta o hiperreactivitate a bronhiilor - ceea ce reprezinta o caracteristica a bolii.

Bronhiile se contracta in contact cu iritantii cei mai diversi, ca de exemplu:

- aer rece si uscat;
- efort fizic;
- fumul de tigara (inclusiv cel din expunerea pasiva);
- poluarea;
- stresul;
- infectii ale cailor respiratorii (guturai, gripa).

Astmul este boala cronica cea mai raspandita la copii. In cursul ultimilor 50-100 de ani a avut loc o crestere sensibila a numarului de cazuri de alergii si astm. Nu se cunosc cauzele. Factorii de mediu si modul de viata se pare ca au o anumita influenta. Predispozitia la alergii si la astm este ereditara, boala aparand deseori la mai multi membrii din aceeasi familie. Totodata este probabil ca mai multe gene sa fie responsabile de aceasta predispozitie si ca factorii de mediu sa joace un rol important in aparitia bolii.
Interactiunile intre astm si psihic sunt variate. Fiecare persoana reactioneaza diferit la aflarea diagnosticului. La inceput pot domina frica si incertitudinea. Pentru pacient o criza de dispnee este intotdeauna o experienta dramatica, ea putand declansa o reactie de frica, ce va afecta la randul ei respiratia. Starea psihica poate la randul ei influenta functia pulmonara si astmul.
Intelegerea faptului ca exista tratamente eficace impotriva astmului are adesea un efect pozitiv, linistitor asupra persoanelor bolnave.
Prin insasi caracteristicile astmului,senzatia de sufocare genereaza anxietate(teama). Sindromul de asfixie creeaza copilului o panica similara cu cea resimtita de catre o persoana care se ineca.In timpul sufocarii, el se agitata si se enerveaza.Senzatia de moarte iminenta este intensa.
Limitele impuse, pe drept sau pe nedrept, activitatilor sale vor afecta caracterul copilului.
Reactia psihoafectiva a copilului hiperemotiv cu famila sa pot fi alterata. Aceasta depinde de personalitatea copilului, de familie,de severitatea bolii si, in special, de raspunsul la tratament.Reactiile persoanelor din jur pot merge de la o supraprotectie pana la o respingere inconstienta(in special in familiile numeroase): delasarea, indiferenta, agresivitatea fata de copil, care apar ca intrusi.
Boala incepe sa se manifeste la un moment dat, fie cu ocazia unei viroze, fie cu ocazia expunerii la alergeni aerosolizati (polen de exemplu). Bronhiile inflamate reactioneaza exagerat fata de particulele inhalate, care provoaca o ingustare brusca a bronhiilor: apare o criza de astm. Este posibil ca primele crize sa fie trecute cu vederea si sa fie apoi relatate de pacient ca "raceli frecvente", pentru ca pacientul acuza nas infundat si tuse ca la o raceala, dar niciodata febra. Odata inceputa, boala are o evolutie cronica. Ea este prezenta permanent in bronhii, dar este resimtita de bolnav numai in timpul crizelor. Intre ele, pacientul se poate simti bine si se poate crede sanatos. In timpul crizei pacientul are senzatia de sufocare insotita de suieraturi in piept, senzatia de moarte iminenta. Tusea chinuitoare apare la sfarsitulul crizei, cand secretia devine mai fluida, albicioasa, gelatinoasa, urmata de o senzatie de usurare. Uneori pacientii au senzatia ca "ii strange pieptul" sau ca "respira ca printr-un tifon". Durata unei crize este de aproximativ o ora (mai intensa in primele 10-15 minute) intre crize, pacientul se poate simti perfect sanatos, sau poate avea o greutate in respiratie la efort. Boala poate imbraca diverse grade de severitate. Atunci cand este usoara, se poate manifesta prin crize rare, de mica intensitate si care pot trece de la sine. Daca boala este mai severa, crizele pot aparea mai frecvent, chiar zilnic, sau in timpul noptii, trezind pacientul din somn. Intr-un astfel de stadiu, pacientul nu se simte bine nici intre crize, acuzand oboseala la eforturi din ce in ce mai mici, haraiala permanenta in piept, tuse. Inflamatia din bronhii este prezenta in permanenta la astmatici. Cu cat ea este mai puternica, cu atat crizele sunt mai frecvente si mai severe, ducand la manifestari cronice.

Se disting 3 forme clinice:

- Astmul cu crize intermitente
- Astmul cu dispnee continua
- Astmul acut grav

Va recomandam urmatoarele produse naturiste pentru aceasta afectiune:

-ASTMOSTOP
-HYPER ASTM
-COUGHEND SIROP


Toate aceste produse le puteti vedea si comanda de pe site-ul nostru www.sanatate100.ro
NOUTATI

cantar masa corporala
Calculator Indice Masa Corporala

Dreptul de autor © Auto Accesorii Srl. Toate Drepturile Rezervate.

BLOG - Facut in casa

Viziteaza magazinul Atraktiv.ro pe ShopMania