Atraktiv.ro - Atractiv pentru tine, promotiile lunii martie
Utilizator neautentificat   | Acces cont   |    vezi coşul (gol)
CAUTA

Categorii produse

PRODUCATORI
REMEDII NATURISTE PENTRU CATARACTA

Cataracta este o afecţiune caracterizată prin opacifierea unei părţi a ochiului numită cristalin.
Cristalinul este o lentilă naturală biconvexă cu rol în focalizarea şi proiectarea imaginilor pe retină. Odată cu înaintarea în vârstă cristalinul ,,îmbătrâneşte” şi el, se opacifiază astfel că majoritatea persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani prezintă un grad de opacifiere a cristalinului. Există mai multe cauze care duc la apariţia cataractei. Cataracta senilă este, de departe, tipul de cataractă cel mai frecvent întâlnit.
Cataracta poate fi prezentă de la naştere şi este denumită cataractă congenitală. Ea se datorează de cele mai multe ori unei infecţii pe care copilul a contactat-o în cursul vieţii intrauterine fiind transmisă de la mamă. Infecţia mamei în perioada de graviditate cu virusul rubeolei sau cu citomegalovirus duce la apariţia cataractei congenitale. Au fost semnalate cazuri de cataractă congenitală la nou născuţii din în cadrul aceleiaşi familii.
Unele traumatisme oculare duc în timp la dezvoltarea cataractei denumită posttraumatică. Cataracta mai poate apărea în cursul unor boli cronice; (ex. diabet zaharat ), după expunerea îndelungată la radiaţii (inclusiv cele solare), după şocuri electrice, arsuri.. Tratamentele medicamentoase, în special corticoterapia (administrarea de prednison, dexametazonă, etc) pe termen îndelungat şi necontrolat duc la apariţia cataractei. Fumatul şi consumul abuziv de alcool cresc riscul dezvoltării cataractei.
Pacienţii cu cataractă se plâng de înceţoşarea vederii ( mai ales în lumină puternică), vedere neclară la citit, ( pacientul nu poate distinge literele), sensibilitate la lumină, dificultăţi de adaptare. Tulburările de vedere se instalează progresiv în luni sau ani, nu se însoţesc de dureri oculare sau de congestie (roşeaţă) la nivelul ochilor. Gradul de diminuare a vederii depinde de tipul şi densitatea cataractei.
Cataracta poate fi depistată de medic chiar dacă este în fază precoce. Evoluţia naturală a cataractei este spre agravare până la pierderea totală a vederii. Nu există tratament care să poată preveni sau opri dezvoltarea cataractei. Tratamentul local pe bază de picături (colir) administrare în sacul conjunctival duc doar la o ameliorare a simptomelor. Cel mai eficient tratament al cataractei este cel chirurgical. Tulburările funcţiei vizuale reprezintă criteriul principal al deciziei chirurgicale. Operaţia constă în îndepărtarea cristalinului opacifiat şi înlocuirea sa cu un cristalin artificial. Cea mai avansată metodă de operare a cataractei permite îndepărtarea cristalinului printr-o incizie foarte mică. Această metodă se numeşte facoemulsionare.
Cristalinul artificial rămâne în ochi pe toată durata vieţii şi permite îmbunătăţirea vederii în 95% din cazuri. Implantarea intraoperatorie a unei lentile intraoculare a devenit o practică de rutină. Aceasta elimină necesitatea purtării unor ochelari greoi sau a lentilelor de contact. Au fost utilizate chiar lentile intraoculare multifocale pentru a reduce necesitatea ochelarilor atât de distanţă cât şi de aproape.

Cataracta - tratament naturist

Cataracta - Opacifiere a cristalinului mai mult sau mai putin accentuata, stationara sau de cele mai multe ori evolutiva. Poate fi: cataracta congenitala (prezenta la nastere) sau cataracta dobandita (cataracta senila, cataracta patologica, cataracta complicata, cataracta traumatica).

Cataracta congenitala (prezenta la nastere) de cauza necunoscuta sau poate fi determinata de: ereditate, anomalii cromozomiale, anomalii metabolice, diferiti factori care actioneaza in perioada de sarcina sau la nastere (iradieri in primul trimestru de sarcina, expunerea gravidei la noxe, traumatisme, infectii materne in timpul sarcinii (rubeola, toxoplasmoza, sifilis, gripa, hepatita, varicela, rujeola, mononucleoza infectioasa, zona zoster), medicamente ingerate de mama (corticoizi, sulfonamide, sulfamide), carente alimentare materne, nastere prematura, greutate scazuta la nastere. Simptome: cataracta congenitala este unilaterala sau bilaterala, in general neevolutiva, se insoteste uneori de alte anomalii oculare sau generale, are loc scaderea mai mult sau mai putin accentuata a vederii, uneori cu asociere de strabism sau nistagmus.

Cataracta senila este forma cea mai frecventa. Apare la persoane in varsta, este bilaterala, are evolutie lenta in decurs de ani de zile cu scaderea treptata a vederii. Simptome: vedere in ceata, scadere mai mult sau mai putin accentuata a vederii, senzatie de "muste zburatoare" care se deplaseaza odata cu miscarile ochiului, iar in cataractele incomplete apare diplopia. Daca opacitatile sunt localizate in partea centrala a cristalinului, bolnavul vede mai bine spre seara (midriaza prin lasarea intunericului), daca insa opacitatile sunt localizate la periferia cristalinului, bolnavul vede mai bine ziua (mioza datorita luminii) decat seara. Uneori cataracta se manifesta prin aparitia unei miopii progresive, datorita densificarii tesutului cristalinean.

Cataracta patologica este cauzata de o afectiune generala a organismului, este bilaterala si are evolutie mai rapida. Cataracta patologica poate sa apara asociata cu diferite boli cum ar fi: boli metabolice si endocrine (diabet zaharat, hipoglicemie, hipocalcemie, hipercalcemie, tetanie, mixedem, unele boli hipofizare etc), dermatologice (dermatita atopica, xeroderma pigmentosum, sclerodermie, eczema cronica), neurologice (degenerescenta hepato-lenticulara Wilson, ataxia spino-cerebeloasa, neurofibromatoza etc.), boli psihice (idiotia mongoloida, cretinism), unele boli infectioase grave (febra tifoida, holera, variola, parotidita epidemica), osoase (osteita fibrozanta). Cataracta poate fi indusa si de intoxicatii exogene, unele tulburari de nutritie, de consumul excesiv al unor medicamente (corticoizi, anticolinesterazice, clorpromazina, tetracicline, alopurinol, citostatice.

Cataracta complicata este forma de cataracta care apare la ochi suferind de alta boala, este unilaterala sau bilaterala, ca si afectiunea cauzala. Poate sa apara asociata cu uveite, iridociclite vechi, retinopatie pigmentara, miopie forte, dezlipire de retina, glaucom, tumori intraoculare, retinopatia de prematuritate, parazitoze oculare etc. Simptomele sunt produse pe de o parte de opacifierea cristalinului, pe de alta parte de boala oculara cauzatoare.

Cataracta traumatica apare dupa contuzii oculare, plagi perforante sau corpi straini intracristalieni, radiatii (radiatii ionizante X si beta, fascicule de neutroni, radiatii ultraviolete si infrarosii-calorice), curent electric, agenti termici si chimici. Simptomele sunt cele ale traumatismului cauzal (durere, hemoragie dupa contuzie, hipotonia globului ocular dupa perforatie etc) si scaderea vederii relativ rapida (in decurs de ore sau zile) dupa traumatismele directe ale globului si lenta (luni sau ani) in celelalte situatii.

Tratament naturist in cataracta:
In primul rand bolnavul cu cataracta se adreseaza medicului specialist care va stabili daca este vorba de cataracta, forma de cataracta, asocierea sau nu cu alte boli, daca este nevoie numai de tratament sau de interventie chirurgicala.

Produse naturiste recomandate in cataracta:
-LUTEINA
-SPIRULINA
-VITAMINE PRNTRU OCHI
-SPIRULINA CU EXTRACT TOTAL DE CATINA

Toate aceste produse pot fi comandate de pe site-ul nostru www.sanatate100.ro
NOUTATI

cantar masa corporala
Calculator Indice Masa Corporala

Dreptul de autor © Auto Accesorii Srl. Toate Drepturile Rezervate.

BLOG - Facut in casa

Viziteaza magazinul Atraktiv.ro pe ShopMania